torsdag 29 maj 2014

Luddodor 6 mån och lite till

Uppdateringarna här flödar inte direkt. Tiden finns helt enkelt inte. Eller snarare prioritering blogg finns ganska långt ner på listan för tillfället.

Hur som helst har det varit roligt att kunna gå tillbaka och läsa om hur Teodor var i samma ålder som Ludvig befinner sig. Därför tänkte jag göra en liten uppdatering även för lillebror hur han står sig i utveckling, humör, person osv...

Frustrationen att inte kunna ta sig framåt har länge funnits men nu äntligen har det lossnat. Det går bättre och bättre för varje dag som går och snart vet jag att han pinnar på som en liten krokodil.

Sitta kan han en längre stund utan stöd. Problemet är bara att det här med att sitta still inte riktigt är hans grej. Han fullständigt kastar sig i sidled för att nå saker. Då är balansen lika med nolla. Teodor var precis likadan. Han lärde sig åla framåt innan han kunde sitta stadigt.

Talet har även det exploderat och det har kommit både mamamama och bapapaba. Höga och låga toner går om vartannat och när han är förbannad fullständigt skäller han ut oss.

Finmotoriken är även den på gång och han har redan börjat använda pincettgreppet. Det är svårt att få de små rackarna att lyda hälsar L.

Matmässigt har vi gått över till en hel del vanlig mat. Anledningen är främst att han inte finner ro i att amma. Eftersom han fullkomligt älskar vanlig mat gjorde vi därför valet att ersätta några mål.

Det blir oftast lite puré till lunch och en go grötskål till kvällsmål. Vissa dagar får han även ett mellanmål.

Däremellan ammar jag när han vill och likaså på natten. Detta kommer vi fortsätta med en tid men i sommar ska vi vänja av honom vid nattmålen om han inte självmant slutar och troligen kommer vi jag även sluta amma då.

I övrigt är Ludvig en glad liten kille som fullkomligt tokälskar sin storebror. Så fort han är i närheten skiner han upp och alla bekymmer försvinner.

Han kan numera nöja sig med att bara sitta i matstolen eller vagnen och pilla med sitt. Så länge vi är i närheten kan det gå en lång stund innan han ger i från sig sitt missnöje.
Undantaget är perioder som nu när han är i en enorm utvecklingsperiod. Att gå på promenad är det bästa som finns. Shoppa med mamma däremot är dötrist. I alla fall om vagnen inte rullar.

Sovmässigt har vi inte direkt fått några sömntutor till söner. Det blir en halvtimme här en fyrtiofemma där. En bra dag sover han ett längre sovpass på över en timma men den tiden är tyvärr inte just nu :)

Sammanfattningsvis kan jag utifrån det jag minns och läst om Teodor i bloggen dra slutsatsen att de är ganska lika i sin utveckling. De började faktiskt åla framåt nästan på dagen. Huruvida detta kommer att fortsätta eller inte återstår att se.

Jag vet att de är två olika individer och att det inte är någon kopia vi skapat men det går ändå inte att undgå att jämföra. Samtidigt är det väldigt kul och spännande.

Vi älskar er båda av hela vårt hjärta. Tänk att just ni två valde oss till era föräldrar. Våra fina barn! En perfekt blandning av oss två.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar