fredag 15 juni 2012

Laga laga liten maträtt

Nya recept för både stor och liten!

För den mindre varelsen:

Fina fisken 
400g torskfilé 
1 burk krossade tomater
1 morot
1 liten lök
1 vitlöksklyfta
Hackad persilja
Olja/smör att steka i
Vitpeppar till kryddning

Skala morot, lök och vitlök. Riv dem fint på rivjärn. Fräs grönsakerna mjuka i några minuter. Dela fiskfilén i lagom stora bitar Tillsätt de krossade tomaterna samt fiskbitarna och låt grytan sjuda 20 minuter på låg värme. Tillsätt vitpeppar och den hackade persiljan efter smak. Servera med koktpotatis eller ris. 

För de lite större klumparna:

Pastasås med bacon och lite annat tjafs
100g bacon
1 halv burk krossade tomater
2 dl matlagningsgrädde
6-7st champinjoner 
1 liten gul lök
1 morot
1 vitlöksklyfta 
Olja att steka i
Salt
Peppar
Cayennepeppar

Skala löken, vitlöken och moroten. Riv moroten på rivjärn. Finhacka löken och vitlöken. Hacka även champinjoner och bacon i lagom stora bitar. Fräs bacon, lök och vitlök mjuka. Tillsätt champinjonerna och så småningom även den rivna morotet. När champinjonerna fått fin färg tillsätt krossade tomater och matlagningsgrädde. Smaksätt med kryddorna efter smak. Låt såsen puttra några minuter. Servera med pasta, riven parmesanost samt en god sallad. 

Smaklig spis!

4 kommentarer:

  1. Lät gott! (Det sistnämnda iallafall.. är ju ingen fisk-fantast jag. Fast min dotter är ju det i och för sig... vet inte vad som gick fel) ;p

    SvaraRadera
  2. men herregud så gott ! :) ska testas !

    SvaraRadera
  3. Du är såååå superduktig med all matlagning :) Många bra tips. Synd jag går på smalmat typ ett ruccolablad o en halv morot ;) hahahaha...NOT

    SvaraRadera