måndag 13 februari 2012

Oroliga nätter!

Något härjar i min lilla killes huvud. Nätterna är inte som vanligt. Inte kvällarna heller. Vi har tidigare nästan sedan han var liten oftast bara kunnat lägga honom i sin säng och där har han sedan somnat själv utan protest. Nu far han runt som en vilde. Så fort vi lägger ner honom vänder han till mage och sen är det "krypa" som gäller. Saken är ju den att han behärskar inte denna teknik ännu så det är mer en blandning av åla och krypa som gäller. Han kryper i hop som en boll, drar benen under sig och sen skjuter han ifrån med benen och går typ nästan upp i någon slags yogaställning med huvudet nerborrat i madrassen. Ja sen kan han stå där i ett hörn och häcka till vi kommer och vänder på honom. Då är det samma sak om och om igen.

Läggdags som brukar vara runt sju har numera blivit förskjuten till halv nio. Efter en och en halv timmes frenetiskt gymmande är han sedan så övertrött att han endast somnar om han får ligga tätt, tätt intill oss. Om det bara vore kvällarna som han använde till att träna på vore det hela inte helt oöverkomligt men nu sker samma sak även under nätterna. Jag kan vakna av att han har vänt sig och åter igen står och "övar" i ett hörn. Sen blir han så frustrerad att han blir ledsen. Varje natt sedan i onsdags har han vaknat och varit superledsen vid klockan fem. Det har varit nästan omöjligt att få honom lugn. Han verkar återigen drömma otroligt mycket mardrömmar och ligger ofta och gnyr och skakar i sömnen.

Jag antar att det är mycket som sker i hans utveckling just nu men vi som precis fått in en bra rutin och fått bort nattmålet hade ju hoppats på lite mer kontinuerlig sömn. Iofs sover han ganska okej och somnar oftast direkt om man bortser från uppvaket vid klockan fem men det hade ju inte varit helt fel om man fick sova nästan en hel natt iaf en gång utan att vakna för nappinstopp, vändning, omstoppning eller dylikt. Ja jag vet jag är småbarnsförälder och det är ganska mycket begärt men man kan väl få drömma?

Måndag idag. Ny vecka, nya möjligheter om bara den här förkylningen från en annan planet kunde ge vika så vore allt tipp topp. Det var länge sedan jag drogs med något så långrandigt men någon gång ska jag väl bli frisk. År 2014 eller så. Längtar efter att få börja träna igen. Det var några veckor sedan nu. Om ni har lite friskhet och energi över kan ni få posta den i cyberrymden med mig som mottagare. Snälla!?

4 kommentarer:

  1. Hihi, ja nu är det inte långt kvar! Har inte börjat packa än, men skrivit låååånga listor på allt som ska med. Ska börja packa imorrn...Känns som att man ska ha miljoner grejer med sig!

    Hihi, han är lite bekväm av sig med andra ord! Finns ju godare mat hos dig, han är ju inte dum =) Förhoppningsvis inser han snart att han inte får tillräckligt av dig. Hur går det om pappa matar med flaska då? Vill han inte ha då heller?

    Ja ett hus är ju ett enda långt projekt, när man är färdig med en totalrenovering är det nästan dags att börja om igen från början...Men det kanske är det som är charmen =P Vi håller på och kikar, men har inte hittat det rätta riktigt än. Men vi längtar! Hoppas budgivningen går er väg, vad spännande!

    Hoppas ni kryar på er snart och får en fin vecka!

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Hej snyggingar!

    Denna veckan är det inte så mycket planerat. Lite promenader och öppna förskolan. Sambon jobbar kväll så det blir många ensamma kvällar. Lite extra jobbigt då Alwa inte är den lättaste att söva.

    Vi brukar söva henne mellan 20-20.30. Men funderar på att lägga henne tidigare och se om hon sover lika "länge". Nu vaknar hon mellan 07-08 på morgonen. Ja självklart någon gång på natten ;)

    Haha det du skriver låter precis som Alwa. Hon ålar och bökar runt i sängen om nätterna. Hittar henne alltid på alla 4 i sängen och hon blir oxå förbannad när hon inte kommer någonstans :)
    Kan de inte öva på dagarna och sova gott om nätterna?

    Vad händer hos er i veckan?

    SvaraRadera
  3. Känner igen det där... går lite upp och ner och fram och tillbaka med sömnen här hemma också! Vissa perioder är man verkligen zombie... som när Edison lärde sig att sätta sig upp själv, då tränade han på det ett par timmar i sträck mitt i natten. Till slut låg jag bara där och skrattade för mig själv för det såg så roligt ut :P

    SvaraRadera
  4. Hej hopp min lilla sockertopp!

    Men du den där yogaställningen du pratar om heter "bedtime story" o är väl beprövad i Indienlandet. Den gör att ett lugn infinner sig inför....hm....ja inte natten iaf!

    L är också superrolig om nätterna o stretar emot lite ibland vi läggning. I natt vaknade han säkert typ 8 gånger. Jag tappade räkningen någonstans där efter första gången. Allt annat är ointressant o alldeles för mycket.

    Asså detta med sömn kommer att vara ett mysterium for ever and ever! Tänk dig bara när de vänder på dygnet i tonåren! Hm... ja de är bara att gilla läget känns de som. Ett ständigt bekymmer.

    Vi skickar en massa energi till dig o hoppas du friskar på dig snart!! L tackar för kåvepeninenergin!!! Den kommer göra susen.

    Ha de så bra... vi hörs säkert under veckan. Tar med en dator så vi har något att göra när vi har dötid.... så man kan föra över pengar o sånt viktigt ;)

    pussen o kramen <3

    SvaraRadera