onsdag 5 oktober 2011

Dagens mattips!

Lyckades pynta ihop en paj undertiden som liten sov i vagnen. Förhoppningsvis kommer jag och sambon kunna avnjuta denna måltid i lugn och ro utan några större avbrott. 


Det är inget fel med att drömma! :) 

Kycklingpaj

Pajdeg
3/4 dl kesella
2 1/2 dl mjöl
75 g smör

Fyllning
2 st kycklingfiléer 
1 gul paprika
6 st champinjoner
En lagom stor bit purjolök
1 burk crème fraiche smak kantarell och cognac
3 ägg
1 dl mjölk
riven ost
salt 
peppar
krydda till kycklingen efter smak

Rör ihop ingredienserna till pajdegen
Tryck ut degen i en pajform
Nagga pajskalet
Förgrädda på 225 grader i ungefär 15 min

Strimla kyckling, svamp, purjolök och paprika
Stek grönsaker och kyckling
Lägg de stekta grönsakerna och kycklingen i det förgräddade pajskalet
Blanda ägg, crème fraiche, mjölk och ost
Häll blandingen över de stekta grönsakerna och kycklingen
Grädda i mitten av ugnen ungefär 20 min

Servera pajen med en grönsallad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar