söndag 8 januari 2012

Mardrömmar!

Teodor är just nu mitt inne i en utvecklingsfas. Varje dag är en kamp både för honom och för oss. Jag upplever nog den här perioden som den som varit mest intensiv av alla de faser vi ännu gått igenom.

Samtidigt är jag oerhört tacksam för boken min vän Sofie skickade till mig när Teo ännu var en liten knodd. Den har varit till mycket nytta. Tack vännen!
Den senaste veckan har Teodor vaknat flera gånger efter läggdags och varit nästintill otröstlig. Jag har hört honom andas intensivt och oroligt på natten och även vaknat av att han gnyr och gnäller hjärtskärande i sömnen. I morse ville han ligga nära, nära för att kunna somna om.

Förutom detta är hans humör växlande och frustrationen lyser ständigt i hans ögon. Igår när vi var hos några vänner blev han jätteledsen vid höga okända ljud och om någon tittade för länge på honom. Bara mammas famn dög. Jag hoppas vi snart ska få tillbaka vår glada, lyckliga och nöjda son även om skratt och leenden utges även nu.

Trots hans lynniga humör inser vi ändå att vi är ganska lyckligt lottade. När man hör andra berätta om deras barn och hur de upplevde spädbarnstiden förstår vi att Teodor är ganska lätt att ha att göra med. Det kunde ha varit bra mycket värre om man säger så :)

I övrigt går flaskan bra nu. Han tar den lätt. Tyvärr upptäckte vi några röda utslag både på kinder och rygg efter att han fått välling/ersättning härom dagen så vi har inte provat igen. Bara med vatten.

Tänkte ta upp det med BVC på tisdag då det är dags för sexmånaderskontroll. Jag misstänker isf ersättningen då vällingen innehåller exakt samma ingredienser som gröten. Iofs är vällingen kanske lite mer koncentrerad. De på kinderna försvann efter någon timme och var endast ytliga men de på ryggen är fortfarande kvar. Inte lika intensiva dock.

Tycker iofs att de borde försvunnit om det var någon matallergi och lite mystiskt att de endast är på ryggen/nacken. Jag har funderingar på värmeeksem. Den där åkpåsen vi investerade i är nog gjord för Alaskavintrar. Han är nämligen riktigt varm om rygg och nacke när vi tar upp honom. Behöver knappt ha några extra kläder på sig när vi går ut. Vad har era små på sig?

Hur som helst vi håller i hatten här hemma och försöker härda ut ännu en intensiv period. Vem har sagt att det ska vara lätt här i världen. Även om det vore skönt om något i ens liv var det. Efter regn kommer solsken. Jag hoppas åskmolnet snart ger med sig.

4 kommentarer:

  1. Rasmus blir likadan om någon tittar på honom för länge och intensivt.. då blir han jätteledsen till slut. Mardrömmar har han haft en del, men det har bara hänt någon gång att han vaknat till och skrikigt.. Det är så hjärtskärande att höra!

    Vi kör också på åkpåse som är skitvarm.. än så länge är det ju inte så jättekallt ute så han har bara en fleeceoverall, och vanliga kläder under (en body, byxor, tunna strumpor till och med)och sen en lite tjockare mössa om det visar under 0an! Men som du skrev kan det mycket väl vara värmeutslag.. det har Rasmus också fått några gånger när han legat ute och sovit i vagnen.

    Hoppas ni mår bra :)

    SvaraRadera
  2. Hoppas den där fasen är över snart... Lucas har kommit ur den nu o som du säger så har den varit riktigt jobbig. Märkte av första språnget...sen har de varit ganska lugnt fram till detta språnget.

    Duktiga T som tar flaskan. Men hoppas utslagen försvinner. De här med kläder är ju en djungel i denna upp o ner vända värld när de gäller temperaturen som åker jojjo. Helkonstigt väder!

    Har åkpåsen nu o sen beroende på hur kallt/varmt/blåsigt det är så ändrar jag kläderna. Ibland har han sina vanliga kläder o bara en extra kofta/tröja o skarf till... alltid mössa o tossor. Är de minusgrader eller kring nollan så tar jag på honom fleeceoverallen o blåser de också så blir de en extra filt för jag har märkt att han ibland är kall om fötterna trots tossor o åkpåse! (Har fårskinn under åkpåsen hela tiden). Som sagt, en himla djungel o man har ju tur om man har klätt honom "lagom"... :P

    Varmaste kramarna till dig igen... <3 tänker på dig massor!

    SvaraRadera
  3. Glad att boken hjälpt er med. Var en räddning när båda barnen var små. Skönt att förstå vad som händer och lite varför.

    Prickarna låter som värme reaktion, men alltid bra att kolla med BVC. Vilken välling är det plutten får smaka?

    Kraaaam kära vän

    SvaraRadera
  4. Hej Pinglan.
    Prickarna i ansiktet kan vara utslag pga att deras hud i ansiktet är så tunn att den inte är utvecklad tillräckligt så den reagerar på all mat/välling/vatten som blir på kinderna när de äter/dricker. Alves hade det i början och det var svaret jag fick på BVC.

    Vad jobbigt att han vaknar av mardrömmar. Alla hade oxå en sån period och hoppas att det är lugnt med faserna nu ett tag framöver.

    Vad har ni hittat på i helgen?

    SvaraRadera